Serviciul de securitate al Ucrainei a anunțat lichidarea unei ferme de „boți” care discredita conducerea țării
Full Article 2 minutes read

Serviciul de securitate al Ucrainei a anunțat lichidarea unei ferme de „boți” care discredita conducerea țării

Pe 2 august, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat lichidarea fermelor de „boți” care au lucrat pentru a discredita conducerea țării și a „submina situația socio-politică la ordinul uneia dintre forțele politice”. Ukrainska Pravda, citând sursele sale, a spus că este vorba despre partidul Solidaritatea Europeană, care este condus de fostul președinte Petro Poroșenko. Reprezentanții partidului au negat implicarea formației în ferma de bot.

Potrivit SBU, atacatorii au diseminat masiv dezinformare prin internet, inclusiv despre activitățile conducerii politico-militare de vârf a țării. Departamentul susține că reprezentanții serviciilor speciale rusești au folosit și această fermă de bot.

„În special, prin intermediul roboților au răspândit știri false despre situația cu fronturile și au efectuat alte sabotajuri informaționale. Printre ultimele „operațiuni” se numără difuzarea de conținut despre presupusul conflict dintre conducerea președinției și Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și campania de discreditare a primei doamne”, a spus SBU.

Oamenii legii susțin că suspecții au folosit peste 1 milion de roboți pentru a răspândi informații distructive, precum și numeroase grupuri pe rețelele de socializare cu o audiență de aproape 400.000 de utilizatori.

„În cadrul operațiunii speciale a fost demascat șeful grupului infracțional. S-a dovedit a fi un cetățean al Federației Ruse care locuia la Kiev și s-a poziționat ca „expert politic”. Potrivit anchetei, acesta a organizat activități de informare și subversive la ordinul uneia dintre forțele politice.

Pentru a coordona acțiunile criminale, el a fost în „legătură” cu actualul deputat al poporului, care face parte din cercul interior al fostei conduceri a Ucrainei”, precizează SBU.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: