Serviciul Fiscal de Stat are o nouă conducere: cine este Olga Golban și ce avere a declarat
Full Article 3 minutes read

Serviciul Fiscal de Stat are o nouă conducere: cine este Olga Golban și ce avere a declarat

Olga Golban a fost numită director al Serviciului Fiscal de Stat. Înainte de aceasta, Golban a fost eliberată din funcția de secretar de stat al Ministerului Finanțelor. Decizia a fost luată de cabinetul de miniștri. 

La ședința Guvernului din 21 februarie, Olga Golban a fost eliberată din funcția de secretar de stat al Ministerului Finanțelor și numită în funcția de director al Serviciului Fiscal de Stat, începând cu data de 28 februarie.

Golban a fost numită în funcția de secretar de stat în martie 2023.

Din octombrie 2007 până în martie 2010 a fost inspector fiscal, inspector fiscal superior în cadrul Inspectoratului Fiscal mun. Chișinău. Din martie 2010 până în iunie 2014 – inspector fiscal principal în Direcția Metodologia administrării fiscale la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat. Din iunie 2014 până în mai 2016 – șef al Serviciul impozitare internațională din cadrul Direcției impozite directe și impozitare internațională la Serviciul Fiscal de Stat. Din mai 2016 până în mai 2017 – șef al Direcției impozite directe și impozitare internațională din cadrul Direcției generale metodologia impozitelor și taxelor la Serviciul Fiscal de Stat. Din mai 2017 până în august 2020 – șef al Direcţiei generale metodologia impozitelor și taxelor la Serviciul Fiscal de Stat. Din august 2020 până în decembrie 2021 – șef adjunct al Direcției generale administrare fiscală mun. Chișinău al Serviciului Fiscal de Stat. Din ianuarie până în octombrie 2022 – șef al Direcției generale metodologie proceduri fiscale la Serviciul Fiscal de Stat. Din noiembrie 2022 până în martie 2023 – șef al Direcţiei generale metodologia impozitelor și taxelor, Serviciul Fiscal de Stat.

Potrivit declarației de avere, pentru anul 2022, Golban a ridicat un salariu de la Serviciul Fiscal de Stat în valoare de 487 137.41 lei.

Golban a declarat un apartament, dobândit în 2018, cu suprafața de 67,3 m.p. Valoarea bunului – 950 000 lei, valoarea pe piață fiind de 850 000 lei. A declarat și o avere imobilă, dobândită în 2019, cu suprafața de 4,2 m.p. Valoarea bunului fiind 10 466 lei, valoarea de piață a bunului – 10 500 lei.

Anterior, director al Serviciului Fiscal de Stat a fost Petru Rotaru – actual ministru al Finanțelor.

Guvernul a aprobat pe 21 februarie și numirea Mihaelei Gorban în funcția de secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a Cristinei Ixari – în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor și a lui Alexandru Gorea – în funcția de șef adjunct al Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat. Totodată, Igor Pșenicinîi a fost eliberat din funcția de secretar general adjunct al Guvernului, în baza cererii de demisie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: