Serviciul Fiscal: O serie de prevederi operate în perioada stării de urgență nu mai sunt valabile
Full Article 2 minutes read

Serviciul Fiscal: O serie de prevederi operate în perioada stării de urgență nu mai sunt valabile

Serviciul Fiscal de Stat informează că o serie de prevederi operate în perioada stării de urgență nu mai sunt valabile, în contextul în care Curtea Constituțională a declarat neconstituțională hotărârea parlamentului din 31 martie 2021 privind declararea stării de urgență.

Astfel, cererile de rambursare a TVA și de acordare a subvenției pentru dobânzile la creditele bancare și/sau nebancare, în baza cărora la situația din 28 aprilie curent nu au fost adoptate deciziile corespunzătoare, rămân fără soluționare. Cererile depuse după data de 28 aprilie 2021 nu vor fi examinate.

De asemenea, prevederea prin care era permisă prelungirea termenului de prezentare a dărilor de seamă fiscale și a termenului de stingere a obligațiilor fiscale, nu mai este în vigoare. Cererile depuse în acest sens de către contribuabili nu vor fi examinate.

La fel, se anulează moratoriul asupra controalelor de stat planificate la agenții economici, la fața locului, instituit anterior până la data de 30 mai 2021.

Totodată, se anulează scutirea de impozitul pe venit, contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii, primele de asigurare obligatorie de asistenţă medicală la nivel de salariat și, respectiv, permiterea la deducere în scopuri fiscale la nivel de angajator a plăților efectuate de angajator pentru vaccinarea anti-COVID-19 a salariaților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: