Sexul în afara căsătoriei va fi pedepsit cu închisoarea în Indonezia. Interdicția se va aplica și cetățenilor străini
Full Article 50 second read

Sexul în afara căsătoriei va fi pedepsit cu închisoarea în Indonezia. Interdicția se va aplica și cetățenilor străini

Parlamentul Indoneziei a adoptat un nou Cod Penal, care prevede până la un an privare de libertate pentru sexul în afara căsătoriei. Potrivit amendamentelor, concubinajul va fi pedepsit cu șase luni de închisoare, informează Meduza.

Legea privind modificarea Codului Penal urmează să fie promulgată de către președintele Indoneziei Joko Widodo. Legislatorii au avut nevoie de trei ani pentru elaborarea amendamentelor. Conform inițiativei, vor fi pasibili de sancțiuni și cetățenii străini aflați în Indonezia.

Noul Cod Penal mai interzice și insultele în adresa președintelui și vicepreședintelui țării, a instituțiilor de stat și a ideologiei naționale, precum și promovarea mijloacelor de contracepție. Pedepsele pentru insultele în adresa șefului statului vor constitui până la trei ani de închisoare.

Totuși, deputații indonezieni au respins amendamentele care prevedeau pedepse penale pentru sexul între persoanele LGBT+.

Până în prezent, în Indonezia era pedepsit adulterul, nu și sexul în afara căsătoriei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: