Sheriff Tiraspol și-a aflat adversarul. S-au stabilit duelurile din optimile de finală ale Europa League
Full Article 2 minutes read

Sheriff Tiraspol și-a aflat adversarul. S-au stabilit duelurile din optimile de finală ale Europa League

Sheriff Tiraspol și-a aflat adversarul din 1/8 de finală ale Europa Conference League. În urma tragerii la sorți, formația pregătită de Roberto Bordin va juca cu formația franceză Nice. 

Echipa tiraspoleană va fi gazda meciului din prima manșă, programat pe 9 martie, în timp ce returul va avea loc peste o săptămână în Franța.

Cele două echipe se vor întâlni în premieră în cupele europene.

Olympique Gymnaste Club Nice Côte d’Azur a fost fondat pe 9 iulie 1904. Clubul francez a devenit de 4 ori campion național (1951, 1952, 1956, 1959), a cucerit 3 Cupe și o Supercupă. În actuala ediție de campionat adversarul Sheriffului se situează pe locul 8, cu 38 de puncte, după 24 de etape. În ultima etapă, jucată pe 18 februarie, Nice a remizat pe teren propriu cu Reims (0-0).

Începând cu anul 1956, Nice a susținut 66 de meciuri în cupele europene. Bilanț: 23 victorii, 11 remize, 32 înfrângeri. Golaveraj 93-110.

Clubul francez a început participarea în actuala campanie europeană din play-off-ul Europa Conference League, 0-1 și 2-0 în prelungiri cu Maccabi Tel-Aviv (Israel). Nice a câștigat grupa D din Europa Conference League, 1-1 și 2-2 cu FC Koln (Germania), 2-1 și 1-1 cu Partizan Belgrad (Serbia), 1-2 și 1-0 cu Slovacko (Cehia).

Rezultatele tragerii la sorți:

Gent (Belgia) – Istanbul Bașakșehir (Turcia);

Fiorentina (Italia) – Sivasspor (Turcia);

Basel (Elveția) – Slovan Bratislava (Slovacia);

AEK Larnaca (Cipru) – West Ham (Anglia);

Lazio (Italia) – AZ Alkmaar (Țările de Jos);

Sheriff (Moldova) – Nice (Franța);

Lech (Polonia) – Djurgarden (Suedia);

Anderlecht (Belgia) – Villarreal (Spania).

Câștigătoarele se vor califica în sferturile de finală ale Europa Conference League (13 și 20 aprilie). Semifinalele vor avea loc pe 11 și 18 mai, iar finala – 7 iunie, pe stadionul Eden Arena din Praga, Cehia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: