Și-a „cumpărat” permis de conducere bulgăresc cu €1500 și a pornit spre Franța
Full Article 2 minutes read

Și-a „cumpărat” permis de conducere bulgăresc cu €1500 și a pornit spre Franța

Poliția de Frontieră a depistat, la punctul de trecere a frontierei Cahul, un permis de conducere bulgăresc falsificat. Luat la întrebări, bărbatul a recunoscut că a achitat 1500 de euro pentru perfectare. Documentul contrafăcut a fost depistat în cadrul controlului suplimentar asupra unui pasager al rutei Moldova – Franța.

Incidentul a fost înregistrat pe 15 decembrie la punctul de trecere a frontierei Cahul. Pe direcția ieșire din țară a fost supus verificărilor un microbuz de rută internațională. După verificarea actelor de călătorie, conform analizei de risc, unii pasageri au fost supuși controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări adiționale.

Ca urmare, în portofelul unui pasager, identificat ca locuitor al raionului Leova, în vârstă de 28 de ani, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere bulgăresc. Documentul era emis cu datele de identitate ale posesorului. În cadrul verificării acestuia cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat prezența indicilor de falsificare.

La audieri, tânărul a spus că permisul de conducere l-ar fi perfectat încă în anul 2014, apelând la un intermediar. Pentru servicii, ar fi achitat 1500 de euro. Mai mult, intermediarul i-ar fi dat asigurări că permisul a fost emis legal de către autoritățile competente din Bulgaria.

În continuare, documentul a fost transmis spre expertiză, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: