Sierra Leone: Peste 90 de oameni au murit carbonizați, după ce o cisternă cu combustibil a explodat
Full Article 2 minutes read

Sierra Leone: Peste 90 de oameni au murit carbonizați, după ce o cisternă cu combustibil a explodat

Explozia unei cisterne cu combustibil, după ce s-a ciocnit cu un vehicul în zona industrială din Freetown, Sierra Leone, a dus la o tragedie de proporții. La morgă au ajuns 91 de morți, dar sunt zvonuri că de fapt este vorba de mai mulți. Imaginile difuzate de mass-media locale au arătat corpuri carbonizate pe străzile din jurul cisternei, scrie digi24.

Conform BBC, explozia a avut loc, loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce o cisternă de petrol, cu lungime de 40 de metri, s-a ciocnit cu un camion într-o intersecție aglomerată din oraș.

Combustibilul s-a vărsat înainte de a se aprinde, iar trecătorii și mașinile din intersecție au fost cuprinși de flăcări.

La morga centrală din capitala Sierra Leone, Freetown, au ajuns 91 de cadavre.

Președintele Julius Maada Bio s-a declarat cutremurat de tragedia care a dus la pierderi îngrozitoare de vieți omenești. Într-un mesaj pe Twitter, el a spus că guvernul său va face „totul pentru a sprijini familiile afectate”.

Primarul din Freetown, Yvonne Aki-Sawyerr, a descris imaginile ca fiind „sfâșietoare” și a vorbit despre zvonurile că ar fi peste 100 de morți, dar a subliniat că încă nu există un bilanț oficial.

Aproximativ 100 de persoane sunt tratate în spitale și centre de sănătate din zona Freetown.

Se crede că explozia a avut loc într-o intersecție din zona unui supermarket care la ora aceea era aglomerat. Potrivit unor informații, un autobuz plin cu pasageri a fost complet ars, în timp ce magazinele din apropiere și tarabele din piață au fost cuprinse de flăcări.

Orașul, care găzduiește puțin peste un milion de oameni, s-a confruntat cu mai multe dezastre grave în ultimii ani.

În martie, peste 80 de persoane au fost rănite după un incendiu major într-una dintre mahalalele orașului.

Și în 2017, peste 1.000 de oameni au fost uciși după ce ploile abundente au dus la o alunecare de teren care a străbătut orașul, lăsând aproximativ 3.000 de persoane fără adăpost.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: