„Simt o stare de pericol și nesiguranță”. Președinta CC, despre motivele acordării pazei de stat
Full Article 2 minutes read

„Simt o stare de pericol și nesiguranță”. Președinta CC, despre motivele acordării pazei de stat

Președinta Curții Constituționale (CC), Domnica Manole, a spus că se simte amenințată și că persoane suspecte îi supraveghează domiciliul. Din aceste motive a solicitat acordarea pazei de stat. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru DW.

x

„Este pentru prima dată în istoria Republicii Moldova când un președinte al CC beneficiază de protecție de stat. Însă, trebuie remarcat că și contextul social-politic este unul cu totul diferit de perioadele anterioare. Trecem printr-o perioadă în care societatea este divizată, iar declarațiile unor politicieni pot influența negativ și determina pe unii adepți de-ai lor să recurgă la acțiuni extreme. Astfel, urmare a actelor pronunțate în ultima perioadă de CC, practic după fiecare din acestea, mai multe persoane au lansat atacuri virulente și au făcut presiuni asupra CC, instituție pe care o conduc. Simt o stare de pericol și nesiguranță, atât în plan personal, cât și profesional, inclusiv în ceea ce ține de activitatea mea care urmează”, a spus Domnica Manole.

Aceasta a mai afirmat că există „chestiuni dubioase”, care i se întâmplă în ultima perioadă.

„Pe data de 15 aprilie curent, am observat persoane suspecte în preajma domiciliului meu, pe care le-am mai observat anterior și care nu locuiesc acolo. De asemenea, pe 16 aprilie, am fost șicanată în trafic de câteva ori, lucru care nu mi s-a mai întâmplat în trecut. În aceeași ordine de idei, vă informez că mi s-au mai întâmplat unele lucruri care mi s-au părut stranii, dar despre care nu pot să vă vorbesc acum”, a spus Domnica Manole.

Precizăm că pe 20 aprilie, jurnaliștii au aflat că secretariatul Curții Constituționale a depus un demers către Serviciul de Protecție și Pază de Stat, prin care s-a solicitat acordarea pazei de stat pentru președinta CC, Domnica Manole.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: