Simulare generală în Moldova în legătură cu Summitul din 1 iunie. Se anunță restricții temporare de trafic 
Full Article 2 minutes read

Simulare generală în Moldova în legătură cu Summitul din 1 iunie. Se anunță restricții temporare de trafic 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că duminică, 14 mai, va avea loc o simulare generală în legătură cu Summitul Comunităţii Politice Europene, din 1 iunie. Exercițiul va avea loc în intervalul orelor 09:00 – 14:00. Potrivit autorităților, vor avea loc restricționări temporare de trafic pe unele artere principale din capitală. Totodată, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca-Chișinău și revers. 

Ministerul a declarat că pe 14 mai, începând cu ora 09:00, timp de 5 ore, autoritățile responsabile pentru securitatea Summitului organizează o repetiție generală pentru asigurarea bunei desfășurări a evenimentului internațional din 1 iunie.

Vor fi instituite perimetre de securitate în zona centrală a orașului Chișinău. Subsecvent, se vor aplica restricționări temporare de trafic pentru arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale capitalei, cât timp coloanele oficiale se vor deplasa către locația unde se organizează Summitul. La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca-Chișinău și revers”, au comunicat reprezentanții MAI.

Amintim că pe 1 iunie, Republica Moldova va găzdui Summitul Comunității Politice Europene.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Summitul va avea loc la complexul vitivinicol Castel Mimi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: