SIS cere blocarea unui site rusesc care promovează informații false ce incită la ură și război
Full Article 50 second read

SIS cere blocarea unui site rusesc care promovează informații false ce incită la ură și război

Serviciul de Informații și Securitate a cerut blocarea portalului https://svpressa.ru ca sursă care ar promova informații false ce incită la ură și război.

Potrivit sursei, site-ul rusesc ar fi distribuit, pe 31 iulie, în mediul online, un material jurnalistic reflectă unilateral opinii în susținerea și promovarea agresiunii militare contra Ucrainei, precum și anumite informații de natură falsă menite prin propagarea războiului să afecteze securitatea națională.

„Ca urmare a celor menționate, prin Ordinul Directorului Serviciului de Informații și Securitate Nr. 43, a fost solicitată blocarea site-ului web menționat ca sursă care promovează informații false ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență, aprobate prin hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022”, anunță SIS.

De menționat că de la începutul invaziei ruse în Ucraina, SIS a blocat mai multe portaluri media ce distribuiau informație false care ar incita la ură și război.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: