SIS neagă implicarea în interceptările ilegale. Reacția instituției
Full Article 2 minutes read

SIS neagă implicarea în interceptările ilegale. Reacția instituției

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova neagă că ar fi fost implicat în presupusa interceptare a sute de oameni, printre care reprezentanți ai mass-media, lideri de opiniei și politicieni. Mai mult, într-un comunicat publicat astăzi, 25 noiembrie, reprezentanții instituției își exprimă regretul că SIS este atras într-o „zonă a speculațiilor”. 

„Serviciul respinge afirmaţiile apărute în spaţiul public despre presupusa implicare a instituţiei în interceptarea unor reprezentanţi mass-media, lideri de opinie şi politicieni. Este regretabil faptul că se încearcă atragerea Serviciului de Informații şi Securitate într-o zonă a speculațiilor, prin lansarea în spaţiul public a informaţiilor neverificate, trunchiate sau distorsionate, ce generează dezinformare, manipulare şi intoxicarea opiniei publice”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, instituția condamnă aceste încercări de denigrare şi dezaprobă manifestările de implicare a instituției în dispute cu substrat politic.

Menționăm că anterior, Chiril Moțpan, deputat și președinte al Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, a publicat un document conform căruia mai mulți jurnaliști, lideri de opinie și politicieni ar fi fost interceptați, începând cu 2016. Potrivit acestuia, interceptările au fost realizate la indicația lui Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al IGP din acea perioadă. De cealaltă parte, Cavcaliuc a dezmințit informațiile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: