SIS, SPIA și Procuratura Generală au demarat acțiuni procesuale în dosarul vizând fraudarea SA „Metalferos”
Full Article 2 minutes read

SIS, SPIA și Procuratura Generală au demarat acțiuni procesuale în dosarul vizând fraudarea SA „Metalferos”

Procuratura Generală, de comun cu Serviciul Informații și Securitate (SIS) și Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne, desfășoară acțiuni procesuale, necesare stabilirii adevărului obiectiv pe cazul vizând fraudarea SA ”Metalferos”. Informația a fost oferită pentru NM de către reprezentanta PG, Maria Vieru.

Reprezentanta Procuraturii Generale nu a oferit alte detalii despre acțiunile inițiate, pe motiv că oferirea oricăror alte date poate afecta mersul anchetei. Aceasta a promis că va reveni cu informații după finalizarea acțiunilor respective.

Comentariul a fost oferit pentru NM după ce alte surse mass media au scris că oamenii legii au descins în această dimineață cu mai multe percheziții la Inspectoratul Național de Investigații al IGP și ar fi reținut mai multe persoane.

Amintim că, la începutul anului, autoritățile au anunțat despre privatizarea întreprinderii de stat „Metalferos”, care deține monopolul pe piața de colectare și comercializare a metalelor feroase și neferoase. În ultimii ani, „Metalferos” a fost în centrul mai multor scandaluri, iar procuratura investighează activitatea întreprinderii. Mai multe detalii despre această întreprindere puteți citi în articolul „Oamenii se bat pentru metale. Cui îi este convenabilă „Metalferos”și câți bani s-au furat de acolo”.

În cadrul ședinței din 31 iulie a guvernului, directorul Agenției Proprietăți Publice (APP) Ghenadie Țipordei, a anunțat că după 17 august se expun la vânzare acțiunile „Metalferos”, iar prețul inițial al pachetelor de acțiuni ale statului este de 900 de milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: