Slovacia a donat €220 mii pentru Ialoveni. Circa 700 de gospodării vor fi conectate la sistemul centralizat de alimentare cu apă
Full Article 2 minutes read

Slovacia a donat €220 mii pentru Ialoveni. Circa 700 de gospodării vor fi conectate la sistemul centralizat de alimentare cu apă

18.500 de locuitori ai orașului Ialoveni vor fi asigurați cu conexiune fiabilă la apă potabilă, iar circa 700 de gospodării vor fi conectate la sistemul centralizat. Totul grație unui proiect în mărime de aproape 220 mii de euro, finanțat de Slovacia. Evenimentul de lansare s-a desfășurat pe 23 octombrie.

Evenimentul de lansare a proiectului moldo-slovac „Apă potabilă în Ialoveni: îmbunătățirea calității vieții în Orașul Ialoveni prin acces îmbunătățit la apă potabilă și conștientizarea despre managementul apei“ a întrunit reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Senec-Pezinok, Slovacia, Agenției  de Dezvoltare Regională Centru, Republica Moldova, Primăriei Ialoveni, consilieri locali și locuitori ai orașului Ialoveni.

Valoarea totală a proiectului este de 219.950,00 EUR (din această subvenție ODA slovacă 199.950,00 EUR și cofinanțarea Agenției de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok 20 000,00 EUR).

Proiectul prevede îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare prin reabilitarea unei părți a sistemului de alimentare cu apă din Ialoveni (1035 m), dar și informarea și conștientizarea populației în vederea gestionării eficiente a resurselor de apă și abordarea unui comportament responsabil față de mediu.

Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, a precizat că este cel de-al patrulea proiect implementat în comun cu partenerii din Slovacia.

Proiectul va derula până în luna aprilie 2022.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: