Slusari a solicitat convocarea CSS pe subiectul situației de la „Calea Ferată a Moldovei”
Full Article 2 minutes read

Slusari a solicitat convocarea CSS pe subiectul situației de la „Calea Ferată a Moldovei”

Alexandru Slusari, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, a solicitat convocarea Consiliului Suprem de Securitate pe subiectul situației de la Întreprinderea „Calea Ferată a Moldovei”. 

„Acum s-a ajuns la datoria de 837 mln lei, dintre care aproape 164 mln sunt datorii la salarii. Marea majoritate a angajaților nu primesc salarii deja de 4 luni. Unii se concediază, alții pregătesc proteste. Pe acest fundal este în toi așa-zisul concurs de selectare a directorului întreprinderii. Cei care au tras sforile până acum au organizat un concurs butaforic”, a spus Slusari în cadrul unui briefing de presă.

În acest context, Slusari a făcut un apel către prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

„Agenția Proprietății Publice este subordonată direct guvernului. Chiar dacă v-ați resemnat cu faptul că sunteți țap ispășitor, totuși trebuie să faceți ceva pentru țara, care poate să piardă o întreprindere strategică”, a mai spus Slusari.

Totodată, deputatul a solicitat Maiei Sandu convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securitate pe subiectul situației de la Întreprinderea „Calea Ferată a Moldovei”.

Amintim că pe 5 februarie 2021, parlamentul a creat comisia specială privind analiza situației economico-financiare de la Întreprinderea „Calea Ferată a Moldovei”. Pe 9 aprilie, termenul de activitate al comisiei a fost prelungit cu 30 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: