„Soarta Stadionului Republican trebuie decisă de către cetățeni”. Câteva persoane au protestat în fața parlamentului (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Soarta Stadionului Republican trebuie decisă de către cetățeni”. Câteva persoane au protestat în fața parlamentului (VIDEO)

Câteva persoane au protestat în fața clădirii parlamentului, astăzi, 29 iulie. Aceștia au solicitat ca decizia privind viitorul Stadionului Republican să fie luată de cetățeni.

„Decizia despre viitorul terenului și construcțiilor stadionului trebuie hotărâtă de cetățeni, iar planurile de conversie sau reconstruire trebuie să reflecte dorința cetățenilor exprimată clar în cadrul unor proceduri de consultare publică organizate corect și cu participare cât mai largă, pe de o parte, dar și să se integreze în viziunea generală de dezvoltare a centrului orașului Chișinău, pe de altă parte”, se arată în anunțul organizatorilor.

În acest context, aceștia solicită:

  • „Publicarea tuturor documentelor și a corespondenței oficiale referitoare la Stadion, atât cu ambasada SUA cât și cu alte părți (oameni de afaceri, investitori străini) pentru perioada 2005-2019, imediat cum acestea sunt disponibile;
  • Organizarea unui amplu proces de consultare publică a locuitorilor municipiului Chișinău, în parteneriat cu societatea civilă;
  • În funcție de decizia oamenilor, organizarea unui concurs transparent de soluții pentru amenajarea spațiului”.

Menționăm că astăzi, 29 iulie, Curtea Constituțională examinează sesizările referitoare la abrogarea Legii cu privire la transmiterea cu titlu oneros a Stadionului Republican în proprietatea Ambasadei SUA.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: