Socialiștii, comuniștii și Partidul ȘOR vor boicota ședința de astăzi a Parlamentului
Full Article 2 minutes read

Socialiștii, comuniștii și Partidul ȘOR vor boicota ședința de astăzi a Parlamentului

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și reprezentanții Partidului „ȘOR” nu vor participa la ședința extraordinară de astăzi a Parlamentului. Despre boicotarea ședinței a anunțat socialistul Vlad Batrîncea, dar și Ilan Șor, care a publicat o înregistrare video pe fundalul Parlamentului.

„Partidul „ȘOR” va boicota ședința de astăzi a Parlamentului. PAS a transformat ședințele legislativului în adunări de partid”, a menționat Ilan Șor.

La rândul său, Vlad Batrîncea în cadrul unor declarații pentru presă a spus că „Moldova are cel mai incompetent Guvern, care ar trebui să demisioneze”. „Oamenii vor alegeri anticipate și un Guvern care să facă față”, a menționat socialistul.

De menționat că astăzi, Parlamentul se convoacă în sesiune extraordinară, la solicitarea Președintelui Parlamentului Igor Grosu.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, inițiativa de convocare a sesiunii extraordinare este motivată de necesitatea examinării și adoptării în mod prioritar a unor măsuri de ordin legislativ în vederea susținerii populației, instituțiilor publice și agenților economici în contextul crizei energetice și a refugiaților.

Astfel, proiectul ordinii de zi a ședințelor din sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru perioada 26 august – 8 septembrie 2022, include proiectele de modificare a Legii bugetului de stat, Legii bugetului asigurărilor sociale de stat și Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022.

Deputații se întrunesc în ședință cu începere de la ora 12:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: