Radu Marian cere explicații de la ASP și Ministerul Economiei. Susține că un deputat socialist a fost numit, fără concurs, în funcția de director la Î.S „Barza Albă”
Full Article 3 minutes read

Radu Marian cere explicații de la ASP și Ministerul Economiei. Susține că un deputat socialist a fost numit, fără concurs, în funcția de director la Î.S „Barza Albă”

Deputatul socialist Alexandr Usatîi ar putea fi numit director interimar al Întreprinderii de Stat „Barza Albă”. De asemenea, și S.A „Răut” ar putea avea o nouă conducere. Despre acest lucru a anunțat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, astăzi, 3 iunie.

„Din informațiile pe care le dețin, la întreprinderea de stat „Barza Albă” a fost numit în funcția de director, fără concurs, deputatul socialist Alexandr Usatîi, iar la S.A „Răut”, un consilier de-al deputatului socialist Alexandr Nesterovschi”, a scris Radu Marian pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, deputatul PAS a expediat un demers către Ministerul Economiei și către Agenția Servicii Publice, în care a solicitat explicații „privind baza legală și motivele în temeiul cărora a fost decisă numirea directorilor interimari la cele două entități, fără a fi organizat un concurs”.

NM a stabilit că atribuțiile directorului general al Î.S „Barza Albă” sunt exercitate de către Arcadii Zastavnițchi, însă acesta este în concediu medical. La întreprindere, el este înlocuit temporar de contabilul-șef Svetlana Pasat. Aceasta a declarat pentru NM că angajații nu sunt la curent dacă a fost numit un alt director. De asemenea, Svetlana Pasat a precizat că nu se știe dacă în timpul apropiat va fi organizat un concurs pentru funcția de director al întreprinderii.

Pe de altă parte, deputatul Alexandr Usatîi a confirmat pentru portalul ESP că pretinde la funcția de director interimar al Î.S „Barza Albă”.

„Directorul este numit prin concurs. Directorul interimar este numit de consiliul de administrație al întreprinderii. Decizia va fi cu privire la numirea în calitate de director interimar. Într-adevăr am depus o cerere în acest sens la Agenția Servicii Publice, știind că în prezent postul de director interimar este vacant. Cererea este în proces de analiză. Această procedură nu prevede organizarea unui concurs”, a spus Alexandr Usatîi pentru sursa citată.

De asemenea, portalul ESP scrie că omul de afaceri Alexei Onoico a confirmat că pretinde la funcția de director interimar al S.A „Răut”.

„În prezent, nu mă interesează banii. Am propria mea afacere, dar mă interesează această nouă provocare. Funcția mea nu are termen și nici nu se organizează un concurs. Persoana a plecat în concediu ca să aibă grijă de copil și se poate întoarce peste trei luni. Voi încerca să livrez rezultate într-un termen scurt. La autogară mi-a reușit într-un an, dar aici este puțin diferit”, a spus Onoico.

Acesta a precizat că nu a plecat din Partidul Democrat din Moldova, dar și-a suspendat activitatea de partid. Totodată, Onoico a precizat că îl cunoaște de foarte mult timp pe deputatul socialist Alexandr Nesterovschi.

„Nu am aderat la Partidul Socialiștilor. Niciodată nu voi trece dintr-un partid în altul de dragul unei funcții”, a mai spus acesta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: