Socialiștii o învinuiesc pe Maia Sandu de „întâlniri secrete cu judecătorii”
Full Article 2 minutes read

Socialiștii o învinuiesc pe Maia Sandu de „întâlniri secrete cu judecătorii”

Deputații socialiști Grigore Novac și Vasile Bolea au adresat o interpelare către Administrația prezidențială. Socialiștii suspectează că președinta țării, Maia Sandu, ar fi avut o întâlnire secretă cu mai mulți reprezentanți ai Sistemului judecătoresc. 

Potrivit lor, această întâlnire a avut loc înainte de vizita Maiei Sandu în Franța.

„Întâlnirile la ceai cu unii judecători, după părerea mea și a colegilor mei, este o acțiune ce intră în detrimentul Constituției care consfințește principiul separării puterilor în stat. Aceste întâlniri secrete ne dau multe întrebări. Este eveniment ce trebuie mediatizat și nu ținut în secret”, a spus deputatul Vasile Bolea în cadrul unui briefing de presă pe 9 februarie.

La rândul său, deputatul Grigore Novac a menționat că „înțelegem și putem citi printre rânduri care a fost interesul întâlnirii și bănuim că a fost pusă presiune pe judecători”.

Deputații PSRM au anunțat că-i adresează Administrației Prezidențiale o interpelare publică legată de acest eveniment și așteaptă un răspuns, de asemenea, public, pentru informarea cetățenilor.

Declarațiile deputaților PSRM vin la o zi distanță după ce șefa statului a declarat ieri că nu a avut nicio întâlnire cu judecători sau membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: