Deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la CC
Full Article 2 minutes read

Deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la CC

Deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională. Decizia a fost adoptată cu votul a 53 de deputați. 

„La emiterea actului administrativ individual de numire a Domnicăi Manole au fost încălcate mai multe norme de drept, care au ca obiect de reglementare condițiile de numire în funcția de judecător a Curții Constituționale, inclusiv normele privind organizarea și desfășurarea concursului”, a spus deputatul socialist, Vasile Bolea.

„Domnica Manole a fost numită cu încălcarea criteriului juridic de înaltă competență profesională”, a mai spus Bolea.

În cadrul sesiunii de întrebări/răspunsuri a intervenit liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu.

„Ce s-a întâmplat în doi ani de zile? Ce revelație aveți că însăși numirea nu a fost potrivă? Sunt deciziile actuale sau deciziile recente ale doamnei judecător Manole? Trebuie să recunosc că sună frumos noțiunea de actul administrativ individual ilegal favorabil. Mai rar am întâlnit în literatura de specialitate așa ceva. Cum vedeți toate efectele juridice deja consumate? Fiindcă numirea deja și-a produs efecte”, a spus Candu.

„Acest proiect de hotărâre nu este cu iz politic. Este un document pur juridic. Se bazează pe prevederile codului administrativ”, a răspuns Bolea.

Hotărârea intră în vigoare și este executorie la data adoptării și poate fi contestată, în termen de 30 de zile, cu cerere prealabilă adresată parlamentului Republicii Moldova.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: