Socialiștii, supărați pe jurnaliști: „Se pregătește o provocare”
Full Article 2 minutes read

Socialiștii, supărați pe jurnaliști: „Se pregătește o provocare”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că mai mulți jurnaliști din străinătate ar pregăti un material jurnalistic de investigație menit „să discrediteze” formațiunea politică, care este una de opoziție. Socialiștii spun că investigația ar fi pregătită „la indicație”, fără a preciza cine ar fi „comandat” un material de investigație în care să fie vizat PSRM.  

„Informăm opinia publică că împotriva PSRM se pregătește o nouă provocare murdară, menită să discrediteze cea mai mare formațiune politică din Republica Moldova. (…) În adresa partidului au parvenit întrebări de la jurnaliști străini, pe care le considerăm părtinitoare și manipulatoare. Cunoaștem că o anumită publicație străină a primit indicația de a publica un pretins material de investigație bazat pe presupuneri și manipulări de fapte”, anunță PSRM într-un comunicat emis.

Formațiunea politică de opoziție declară că atacurile asupra opoziției vor contribui și la „camuflarea nemulțumirii în creștere a cetățenilor față de guvernarea PAS”, precum și la „scăderea ratingului” președintei Maia Sandu.

„Astfel de acțiuni de discreditare a PSRM indică asupra intenției autorităților de a exercita în continuare presiuni maxime asupra opoziției pentru a rămâne la putere cu orice preț”, se mai arată în comunicatul citat.

NM a contactat serviciul de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate pentru o reacție la mesajul socialiștilor. „Sunt aberații, în stilul PSRM”, a declarat purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernământ, Adriana Vlas, pentru NM.

Precizăm că, anterior, și primarul de Chișinău, Ion Ceban, care a făcut parte din PSRM, a declarat că a fost abordat de jurnaliști străini, care i-ar fi pus mai multe întrebări „provocătoare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: