Socialiștilor nu le place inițiativa guvernului Chicu. Nu acceptă impozitarea coletelor mai scumpe de €100
Full Article 2 minutes read

Socialiștilor nu le place inițiativa guvernului Chicu. Nu acceptă impozitarea coletelor mai scumpe de €100

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Nichita Țurcan a înregistrat un amendament la proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, prin care propune să fie anulată inițiativa guvernului privind impozitarea coletelor cu valoare mai mare de 100 de euro, colete venite prin poștă cu produse cumpărate în magazinele online de peste hotare. Socialiștii susțin că trebuie păstrat actualul plafon de 200 de euro pentru impozitarea acestui tip de colete.

Proiectul deputatul socialist mai prevede și inițiativa de a avea posibilitatea de a achita online TVA-ul și alte taxe vamale pentru produsele procurate online peste hotare cu o valoare de peste 200 de euro.

Amintim că prevederea privind impozitarea coletelor mai scumpe de 100 de euro, primite prin poștă de la magazinele din afara țării, se conține în documentul privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021.

Autorii proiectului sunt reprezentanții Ministerului Finanțelor. Aceștia atrag atenția că Republica Moldova înregistrează o majorare rapidă a numărului de colete poștale importate, aceasta fiind determinată de creșterea comerțului electronic. Mai mult, potrivit acestora, pragul neimpozabil pentru coletele ce sunt achiziționate de la companii nerezidente „rămâne a fi mare în comparație cu țările UE unde pragul este de 22 de euro”.

De precizat că plafonul pentru coletele trimise de persoane fizice de peste hotare, care este impozitat, rămâne de 300 de euro dacă acest pachet este transportat terestru, respectiv 430 de euro, dacă acest colet ajunge în țară pe cale aviatică ori maritimă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: