Șofer cu permis „cumpărat”. Un bărbat din Bălți, reținut de CNA, pentru trafic de influență
Full Article 1 minutes read

Șofer cu permis „cumpărat”. Un bărbat din Bălți, reținut de CNA, pentru trafic de influență

Un bărbat din Bălţi a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Potrivit unui comunicat publicat marți, 3 martie, acesta ar fi pretins de la un localnic 500 de euro pentru a-l ajuta să-şi perfecteze permisul de conducere, fără a susţine probele teoretice şi practice.

Potrivit denunţătorului, bănuitul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto Bălți şi că le poate determina să-l favorizeze pe candidat la examene. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins şi primit 500 de euro.

Transmiterea banilor a avut loc sub controlul CNA, iar bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi plasat în izolator. Potrivit legislaţiei, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

Amintim că, la începutul lunii ianuarie, problema corupției în vederea obținerii carnetelor de șofer a intrat în vizorului premierului Ion Chicu, care a convocat în ședință responsabilii Agenției Servicii Publice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: