Șoferii beți ar putea rămâne definitiv fără mașini, iar cei care circulă cu viteză excesivă ar putea fi privați de reduceri la plata amenzii
Full Article 2 minutes read

Șoferii beți ar putea rămâne definitiv fără mașini, iar cei care circulă cu viteză excesivă ar putea fi privați de reduceri la plata amenzii

Pedepsele pentru șoferii nedisciplinați ar putea fi înăsprite, iar conducătorii auto care urcă la volan în stare de ebrietate ar putea rămâne fără mașini. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” din data de 4 februarie. Totodată, oficialul a anunțat că șoferii care circulă cu viteză excesivă ar putea fi privați de dreptul de a fi scutiți de jumătate din costul amenzii, dacă o achită timp de 72 de ore. Toate aceste prevederi se conțin într-un proiect de lege care urmează să fie definitivat.

„Noi acum suntem spre definitivarea unui proiect de lege prin care vom propune de a înăspri pedeapsele, în special pentru conducătorii în stare de ebrietate. Amenzile nu-i sperie, de aceea vom considera asta drept infracțiune, iar mașinile vor fi supuse confiscărilor”, a anunțat ministrul de Interne. Acesta a precizat că automobilele vor fi considerate subiect al infracțiunilor și nu vor mai fi returnate proprietarilor, ci vândute la licitație.

Ministrul de Interne a precizat că, cel mai des, accidentele rutiere se produc pentru că șoferii nu se asigură atunci când trec de pe o bandă pe alta sau nu țin cont de condițiile climaterice. Pe locul doi sunt șoferii care conduc în stare de ebrietate. „În ultimele 24 de ore au fost documentați 30 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate. Dintre aceștia, 24 se vor alege cu dosare penale”, a precizat Voicu.

Totodată, Pavel Voicu a anunțat că urmează să fie instalate și mai multe camere de supraveghere pe trasee.

„Se va înregistra încălcarea vitezei, va fi făcut calculul. Mulți fug de achitarea amenzilor aplicate de camere. Aici suntem în colaborare cu Ministerul Finanțelor ne vom gândi la o formă ca cei care au de achitat amenzi să fie considerați datornici statului”, a menționat ministrul de Interne.

Ministrul de Interne a mai spus că sunt din ce în ce mai dese cazurile când polițiștii renunță la mita oferită de șoferi. Pentru gestul lor, oamenii legii ar putea fi premiați.

Precizăm că, în prezent, șoferii care au fost amendați beneficiază de o scutire de 50% din valoarea amenzii, dacă o achită timp de 72 de ore.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: