Șoferii din Găgăuzia au protestat împotriva prețului la carburanți: „Autoritățile centrale ar trebui să construiască relații economice cu Rusia”
Full Article 2 minutes read

Șoferii din Găgăuzia au protestat împotriva prețului la carburanți: „Autoritățile centrale ar trebui să construiască relații economice cu Rusia”

Locuitorii din Găgăuzia au protestat pe 8 iulie. O coloană de mașini cu afișe „Suntem împotriva prețurilor mari” a circulat pe străzile centrale ale orașului Comrat.

Organizatorul acțiunii, Iurii Novak, i-a spus jurnalistului nokta că inițial nu aveau de gând să țină un miting cu motor, dar asta a devenit deja o tradiție în Găgăuzia.

„În general, a fost decizia de a sta și de a claxona, dar avem o astfel de tradiție încât, pentru ca mai mulți oameni să vadă, să ajungă la un public larg, am decis să organizăm un miting”, a spus el.

La acţiunea de protest a participat fostul deputat al Adunării Populare a Găgăuziei Boris Novak. El crede că Rusia crește prețurile pentru a se proteja ca răspuns la sancțiunile comunității mondiale.

„Autoritățile centrale ar trebui să construiască în mod normal relații economice cu Rusia. Mai mult, Rusia solicită acest lucru. Și apoi, desigur, vor exista prețuri preferențiale pentru transportatorii de gaz și energie. Și, desigur, economia Moldovei va crește. Dar conducerea Moldovei nu face acest lucru”, a spus el.

De menționat că recent prețul combustibilului în Moldova a început să scadă. Potrivit calculelor Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), din 9 iulie, costul benzinei va scădea cu 17 bani la 32,13 lei, iar motorina cu 37 bani și va costa 30,01 lei.

ANRE a remarcat că scăderea tarifelor la carburanți în Moldova este asociată cu o scădere a prețurilor pe piața internațională a petrolului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: