Șoferii, îndemnați de autorități să înregistreze conversațiile de la benzinării dacă li se cer carduri de alimentare 
Full Article 2 minutes read

Șoferii, îndemnați de autorități să înregistreze conversațiile de la benzinării dacă li se cer carduri de alimentare 

Reprezentanții Centrului Național pentru Protecția Consumatorilor declară că au primit mai multe reclamații precum că unele stații de alimentare cu combustibil refuză să-și comercializeze produsele pentru consumatorii care nu dețin carduri de alimentare a rețelelor. Totuși, cei de la Centru spun că pentru a pune capăt ilegalităților, consumatorii trebuie să înregistreze conversațiile cu operatorii de la pompă „pentru a putea documenta cele reclamate”. 

Urmare a mai multor reclamații parvenite de la consumatori, Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor declară că a sesizat încălcarea intereselor economice ale consumatorilor prin refuzul nejustificat de a vinde produse petroliere de către unele stații de alimentare din rețelele Bemol și Vento.

„În contextul penuriei din ultima perioadă, consumatorii au dat buzna la stațiile de alimentare cu petrol în scopul economisirii a 1-2 lei per litru. În această forfotă unele stații și-au permis un comportament economic abuziv față de consumatori refuzând comercializarea produselor petroliere acelor consumatori care nu dețin carduri de alimentare a acestor rețele”, comunică reprezentanții Centrului.

Pentru a opri aceste practici de către rețele, Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor solicită consumatorilor utilizarea telefonului mobil personal pentru înregistrarea conversațiilor cu operatorii de la pompă pentru a putea documenta cele reclamate.

Totodată cei de la Centru atenționează că fiecare tranzacție comercială refuzată nejustificat este pasibilă de a fi sancționată cu amendă în valoare de la 1500 la 3000 lei aplicată operatorului de la pompă și cu amendă de la 3000 la 6000 lei aplicată administratorului stației.

Consumatorii care dețin probe despre încălcări sunt îndemnați să scrie o reclamație și să o expedieze, împreună cu imaginile video, la adresa Centrului Național pentru Protecția Consumatorilor: [email protected].

***

Prețul la benzina a crescut timp de o zi cu aproape un leu — până la 26,68 lei pentru un litru, iar cel la motorină — cu aproape 2 lei, până la 25,02 lei pentru un litru. Cei de la ANRE au motivat aceste scumpiri prin creșterea fără precedent a prețurilor la carburanți la nivel mondial.

De menționat că ieri seara, la mai multe benzinării din Chișinău s-au format cozi lungi de mașini. Într-un comentariu pentru Agora, reprezentanții Guvernului au declarat că motivul a fost știrea privind creșterea prețurilor la carburanți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: