Șoferul camionului care transporta €1,6 mln, condamnat la închisoare. Toți banii vor ajunge în bugetul statului
Full Article 2 minutes read

Șoferul camionului care transporta €1,6 mln, condamnat la închisoare. Toți banii vor ajunge în bugetul statului

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță despre condamnarea șoferului autocamionului, care în aprilie 2020 a încercat să introducă în țară, prin contrabandă, peste 1,6 milioane EUR, prin punctul vamal Leușeni. Toți banii vor ajunge în bugetul statului.

Procurorii au anunțat pe 16 aprilie că inculpatul a fost condamnat la 3 ani cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pedeapsă suspendată condiționat pentru un termen de probă de 2 ani cu transmiterea în totalitate a mijloacelor bănești în bugetul de stat.

Procurorii PCCOCS vor ataca sentința întru susținerea poziției de aplicare a pedepsei de 4 ani de închisoare, cu ispășire reală a pedepsei, dar și de încasare în favoarea statului a costului de peste 300.000 lei a autocamionului, așa cum prevede legea în cazul bunului care nu-i aparține inculpatului, dar a fost folosit la comiterea infracțiunii.

Investigațiile privind proveniența și destinația banilor continuă.

Precizăm că, în ziua de Paște, pe 18 aprilie 2020, la vama Leușeni, a fost descoperit un TIR ticsit cu euro, în pungi de plastic. Captura a fost reținută pe sensul intrării în Republica Moldova, TIR-ul venind din România. Pe 12 mai, la Procuratură s-a adresat un bărbat, cetățean al Moldovei – Adriano Dulgher.

Ulterior, PCCOCS a anunțat că tânărul a fost scos de sub urmărire penală și că nu ar avea nicio legătură cu acest caz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: