Şoigu susține că Ucraina a pierdut 15 mii de oameni timp de o lună în războiul declanșat de Rusia
Full Article 1 minutes read

Şoigu susține că Ucraina a pierdut 15 mii de oameni timp de o lună în războiul declanșat de Rusia

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat marți că forțele armate ale Ucrainei au pierdut 15.000 de oameni în aprilie, în ciuda asistenței militare fără precedent, notează BBC.

„În ciuda asistenței militare fără precedent din partea țărilor occidentale, inamicul suferă pierderi semnificative. Numai în ultima lună, au pierdut peste cincisprezece mii de oameni”, a declarat marți, într-o conferință telefonică, Șoigu, citat de Interfax.

Nu este specificat dacă Șoigu a avut în vedere toate pierderile sau, de exemplu, doar pierderile în morți.

BBC notează că în timp de război nu poate verifica prompt acuzațiile beligeranților. „Declarațiile despre pierderile inamicului pot fi și sunt de obicei un element de propagandă militară”, notează redacția.

În ajun, reprezentantul Consiliului de Securitate Națională a SUA, John Kirby, citând date desecretizate ale serviciilor secrete americane, a declarat că peste 20.000 de soldați ruși au fost uciși în războiul din Ucraina în ultimele cinci luni, iar alți 80.000 au fost răniți.

Kievul nu a comentat deocamdată declarațiile lui Șoigu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: