Solidari cu Ucraina. Maratonul din Chișinău își schimbă denumirea și logoul 
Full Article 2 minutes read

Solidari cu Ucraina. Maratonul din Chișinău își schimbă denumirea și logoul 

Maratonul din Chișinău va avea o nouă identitate. Organizatorul principal al probei sportive de alergare Dmitri Voloşin anunță că decizia a fost luată în legătură cu războiul din țara vecină. Astfel, a fost modificată denumirea maratonului, logo-ul, distincțiile, precum și misiunea cursei.  

Voloșin a susținut că decizia a fost luată urmare a acțiunilor de luptă din țara vecină.

„Noi, organizatorii maratonului nu putem sta departe de evenimentele tragice care au loc la vecinii noștri. Într-un moment dificil, moldovenii au întins o mână de ajutor fraților ucraineni și și-au deschis casele și inimile. Nu e de mirare că Moldova a început să fie numită o țară mică cu o inimă mare”, a comunicat Voloșin.

Astfel, principalul organizator al maratonului a anunțat despre modificările efectuate: „Iar Maratonul de la Chișinău, ca și carte de vizită a țării, începând cu anul acesta va fi diferit. Acum el se numește Big Hearts Chisinau Marathon – Maratonul inimilor mari de la Chișinău. Avem un nou logo, noi medalii și o nouă misiune – în fiecare an să ajutăm pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor, oferindu-le o parte din profit”.

Solidari cu Ucraina. Maratonul din Chișinău își schimbă denumirea și logoul 

Facebook/Dmitri Voloshin

Voloșin a menționat că maratonul va avea loc în perioada 24-25 septembrie.

„Anul acesta vă invităm să alergați în sprijinul Ucrainei, ajutând la reconstruirea orașelor ucrainene. Îi invităm pe toți alergătorii noștri cu inimă mare. Toți cei care nu pot alerga Maratonul de la Kiev, ucrainenii din diaspora, din Moldova și toți cei cărora le pasă – vă invităm la start pe 24-25 septembrie la una dintre distanțele: 42 km, 21 km, 10 km sau 5 km”, a comunicat Voloșin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: