Soloviov critică mesajul Maiei Sandu după anexarea rusă a teritoriilor ucrainene: „Mai bine ar fi atât de îngrijorată de gazele rusești”
Full Article 2 minutes read

Soloviov critică mesajul Maiei Sandu după anexarea rusă a teritoriilor ucrainene: „Mai bine ar fi atât de îngrijorată de gazele rusești”

Principalul propagandist rus, Vladimir Soloviov, a criticat mesajul postat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, urmare a anexării teritoriilor ucrainene de către Federația Rusă. Într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram, Soloviov a îndemnat-o pe șefa statului să își manifeste aceeași „îngrijorare” și față de Găgăuzia, Transnistria sau gazele rusești.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat intrarea de noi teritorii în Rusia. Și-a amintit și de Crimeea. Ar fi mai bine dacă ar fi atât de îngrijorată de Transnistria și Găgăuzia și de gazele rusești, care vor fi foarte necesare iarna”, a scris propagandistul Kremlinului, Vladimir Soloviov.

Precizăm că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat acțiunea Rusiei de a anexa ilegal regiunile ocupate din sudul Ucrainei, în urma unor referendumuri ale căror rezultate nu au fost recunoscute pe plan internațional. „Susținerea Moldovei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei rămâne nezdruncinată”, a scris Maia Sandu pe Twitter.

Amintim că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat, pe 30 septembrie, în cadrul unei ceremonii solemne, acordul prin care cele patru regiuni din sudul Ucrainei sunt alipite Federației Ruse. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a convocat în ședință Consiliul Suprem de Securitate. Urmare a ședinței, Zelenski a anunțat că a depus o cerere de aderare la NATO.

Precizăm, totodată, că Moldovagaz a primit, în seara zilei de azi, confirmarea livrărilor de gaze rusești în Republica Moldova în luna octombrie. Vicepremierul Andrei Spînu a declarat, însă, că livrările au fost limitate cu 30 la sută, față de volumul livrat în luna septembrie. Vicepremierul nu a comentat, deocamdată, prețul de achiziție al gazelor naturale rusești pentru luna octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: