Sondaj: Câți locuitori ai municipiului Chișinău folosesc transportul public și câți îl evită?
Full Article 2 minutes read

Sondaj: Câți locuitori ai municipiului Chișinău folosesc transportul public și câți îl evită?

Compania iData a prezentat, pe 21 noiembrie, rezultatele unui studiu realizat pentru Primăria municipiului Chișinău. În cadrul studiului, respondenții au răspuns la întrebarea: „Cu ce mijloace de transport v-ați deplasat în ultimele 30 de zile în orașul Chișinău și în suburbii?”. 

Astfel, potrivit companiei, 71,2% din locuitorii municipiului s-au deplasat cu troleibuzul, cu autobuzul în raza orașului Chișinău – 41,8%, taxi – 11%, microbuz în raza orașului Chișinău – 9%, autobuz/în spre suburbii – 8,6%, microbuz în/spre suburbii -3,2%.

Nu folosesc niciun fel de transport public – 16% din respondenții studiului.

Sondaj: Câți locuitori ai municipiului Chișinău folosesc transportul public și câți îl evită?

iData

Respondenții au fost întrebați și cum achită în transportul public. În numerar achită 55,9%, cu cardul – 3,2%, cu prezentarea abonamentului 15,8%, cu prezentarea permisului ce scutește achitarea călătoriei – 12,3%, cu utilizarea unui card pentru călătorii – 0%.

Potrivit companiei iData, studiul a fost realizat prin metoda CAPI, față în față. Eșantion total: 1522 persoane. Eroarea maximă de eșantionare ± 2,51%. Perioada de culegere a datelor: 15 august – 20 septembrie 2022.

Studiul a fost elaborat din bani publici, în cadrul Programului Buget Civic al Primăriei municipiului Chișinău pentru 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: