Sondaj: Politicienii care se bucură de încrederea moldovenilor. Maia Sandu, pe locul 3
Full Article 1 minutes read

Sondaj: Politicienii care se bucură de încrederea moldovenilor. Maia Sandu, pe locul 3

Cetățenii Republicii Moldova au spus câtă încredere au în personalitățile politice din țara noastră. În preferințele populației sunt: Igor Dodon, Ion Ceban și Maia Sandu.

Cetățenii moldoveni au fost întrebați câtă încredere au în următoarele personalități politice: în Igor Dodon – au „foarte multă încredere” și „oarecare” încredere – 40,4% din respondenți, Ion Ceban – 37,1% și în Maia Sandu – 35,7%. De cealaltă parte, au spus că nu au încredere în Igor Dodon – 39,2%, Ion Ceban – 44% și Maia Sandu 49,4%. Cei mai mulți dintre respondenți nu au încredere în Renato Usatîi.

Sondaj: Politicienii care se bucură de încrederea moldovenilor. Maia Sandu, pe locul 3

Datele au fost culese în perioada 30 octombrie – 20 noiembrie 2022. Sondajul a fost realizat în Republica Moldova, cu excepția regiunii din stânga Nistrului, pe un eșantion de 1015 persoane. Metoda: mixtă, CATI (55%) și CAPI (45%).

Cercetarea este realizată de CBS Research, la comanda Institutului pentru Dezvoltare şi Inițiative Sociale IDIS „Viitorul” din Republica Moldova şi a Institutului de Științe Politice şi Relații Internaționale din România.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: