Șor a trecut la tablă, iar socialiștii pregătesc un plan anticriză. Activitatea guvernului, în ochii opoziției
Full Article 2 minutes read

Șor a trecut la tablă, iar socialiștii pregătesc un plan anticriză. Activitatea guvernului, în ochii opoziției

Partidul Socialiștilor și Partidul „Șor” au venit cu reacții la un an de la învestirea Guvernului Gavrilița. Ambele formațiuni politice critică acțiunile guvernării menționând că este „cea mai incompetentă” din ultimii 30 de ani. Între timp, pe 8 august, prim-ministra, a declarat că în acest an, guvernarea a fost nevoită să facă față unui șir de crize, fiind unul dintre cei mai grei ani din istoria țării.

PSRM a emis astăzi un comunicat de presă în care afirmă că va prezenta în luna septembrie un plan anti-criză „de amploare” care va include propuneri de soluționare a celor mai stringente probleme din Republica Moldova. Totodată, ei insistă pe demisia Guvernului și tragerea la răspundere a demnitarilor care au luat decizii în detrimentul economiei naționale și a cetățenilor.

Raportul Guvernului privind rezultatele unui an de activitate a cabinetului Nataliei Gavrilița poate fi, de asemenea, considerat o batjocură față de populația țării (…). În doar un an de guvernare, autoritățile „au reușit” să lichideze universități, să piardă Portul Giurgiulești și Stadionul Republican, să distrugă cele mai mari întreprinderi, să aducă în prag de faliment sute de fermieri și întreprinderi mici din întreaga țară”, se arată în comunicatul socialiștilor.

Și liderul fugar al Partidului „ȘOR” Ilan Șor și-a expus opinia cu privire la activitatea Guvernului Gavrilița.

„Cum poți să ieși în fața oamenilor și să te lauzi cu unele realizări si succese, când tu și toți oamenii știu ca nu ai realizat nimic, dar ai distrus si tot ce a fost?! Cum poți să minți continuu fără nerușinare? Absolut nimic din ce a promis PAS în campania electorală nu s-a îndeplinit”, a scris Șor pe canalul său de Telegram.

Amintim că Cabinetul de miniștri condus de premierul Natalia Gavrilița a depus jurământul de învestire în funcție la 6 august 2021. Garnitura guvernamentală este formată din 13 ministere, față de nouă câte au fost până la preluarea guvernării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: