Șor o acuză pe Maia Sandu de presiuni asupra justiției, după ce instanța l-a obligat să-i plătească 50 de mii de lei
Full Article 2 minutes read

Șor o acuză pe Maia Sandu de presiuni asupra justiției, după ce instanța l-a obligat să-i plătească 50 de mii de lei

Deputatul Ilan Șor, care a părăsit ilegal țara și a fost anunțat în căutare națională și internațională, a venit cu o reacție după ce prima instanță l-a obligat să dezmintă informațiile despre o presupusă mită pe care a primit-o Maia Sandu și să îi plătească prejudicii de 50 de mii de lei. În cadrul unei înregistrări video, acesta a anunțat că va ataca decizia la Curtea de Apel.

„Maia Sandu sare-n sus de bucurie că a câștigat, în primă instanță, un proces intentat împotriva mea. Este adevărat, ea speră să primească de la mine despăgubiri de 50 de mii de lei, dar și să dezmint că ar fi primit bani în plic. Probabil că nu lua banii în plic, pentru că unele sume erau prea mari ca să încapă în plicuri. Dovezi sunt și acestea vor apărea atunci când va veni momentul”, a declarat Ilan Șor.

Deputatul, care este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani, susține că este straniu că Maia Sandu a câștigat în instanță abia acum și o acuză de presiuni asupra Procuraturii și justiției.

„Este, totuși, straniu că Maia a câștigat la ani distanță după acele declarații și doar după ce a devenit președinte și a făcut presiuni pe procuratură și justiție. Se pare că așa vede ea independența justiției și nu e cu nimic mai bună decât predecesorii și mentorii săi, în frunte cu Filat, care i-au transmis nu doar echipa, dar și manierele de a conduce statul”, a mai spus Șor și a îndemnat-o să nu se bucure prea devreme.

Fostul prima de Orhei a mai spus că va ataca în instanțele superioare decizia de astăzi.

Instanța a constatat că afirmațiile publicate de Ilan Șor în data de 6 și 7 iunie 2018, pe pagina sa de Facebook, sunt false și defăimătoare.

Ilan Șor va trebui să scrie tot pe Facebook că a mințit atunci când a făcut afirmațiile respective, potrivit cărora, Maia Sandu, înaintea ședinței de guvern, în cadrul căreia a fost decisă acordarea celei de-a treia tranșe pentru băncile devalizate, ar fi discutat despre primirea unor bani cu cineva dintre persoanele pe care le cunoaște.

Decizia poate fi atacată în termen de 30 de zile la Curtea de Apel.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: