ȘOR s-a mutat la Guvern: „Nu vrem hoție. Vrem mai bine să ne fie”
Full Article 3 minutes read

ȘOR s-a mutat la Guvern: „Nu vrem hoție. Vrem mai bine să ne fie”

Partidul „ȘOR” a organizat azi, 12 septembrie, un nou protest. De această dată, zeci de simpatizanți și membri ai formațiunii politice au venit să-și spună oful în fața Guvernului. Manifestanții au cerut, din nou, demisia Guvernului condus de Natalia Gavrilița. „Nu vrem hoție. Vrem mai bine să ne fie”, „Nu slujiți regimul PAS”, „Jos PAS” – sunt doar câteva dintre mesajele enunțate pe pancartele manifestanților.

„Nu o singură dată am spus că guvernarea PAS este incompetentă, dar o vom spune încă o dată, întreaga țară, pe 18 septembrie. Jos PAS!”, a scandat deputatul Partidului „ȘOR” Vadim Fotescu.

„Guvernarea nu face nimic nu doar pentru pensionari, dar nici pentru tineri. Toți tinerii se văd deja peste hotare, dar noi vrem schimbări, vrem trăim aici, acasă. Guvernul nu face nimic pentru asta. Demisia guvernării!”, a scandat un manifestant.

„Această guvernare, pe lângă faptul că s-a discreditat pe sine, a discreditat și întreaga conducere a țării. Opoziția parlamentară a înaintat în ședințele plenare inițiativele oamenilor. În această mapă sunt în jur de 20-30 inițiative care au fost înaintate în ultima jumătate de an. Nicio inițiativă nu a fost susținută sau examinată de PAS”, a declarat consilierul Partidului „ȘOR”, Iurie Kuznețov.

Contactată de NM pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a declarat că Partidul „ȘOR” ar folosi, din nou, „vulnerabilitatea unor cetățeni în încercarea de a-i proteja de justiție pe corupți”. „Sunt aceleași pseudo-proteste”, a declarat Vlas pentru NM.

Precizăm că Partidul „ȘOR” a organizat, în ultima perioadă, odată cu reținerea deputatei Marina Tauber, zeci de manifestanții în capitală și nu doar. Aceștia au pichetat în repetate rânduri clădirea Președinției, a Guvernului, a Parlamentului, precum și clădiri ale ambasadelor acreditate la Chișinău, cum ar fi cea a SUA, a Germaniei sau a Delegației UE la Chișinău.

Simpatizanții formațiunii politice se plâng pe prețurile mari și pe „incompetența” guvernării de a le soluționa problemele și cer demisia conducerii de vârf a țării și eliberarea Marinei Tauber, cercetată pe două capete de acuzare, din Penitenciarul nr.13.

Pe de altă parte, președinta țării, Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița au declarat, recent, că toți cetățenii Republicii Moldova au dreptul să protesteze, dacă ceva îi nemulțumește. Mai mult, conducerea țării a declarat că așteaptă ca justiția să își facă treabă în cazul Marinei Tauber „corect” și „conform legii”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: