Șoseaua de centură a Chișinăului ar putea fi construită de o firmă chineză
Full Article 2 minutes read

Șoseaua de centură a Chișinăului ar putea fi construită de o firmă chineză

Președintele Igor Dodon a avut astăzi, 20 noiembrie, o întâlnire cu Hu Jiaming, președintele „China Hyway Group Limited”. Într-un comunicat publicat pe pagina sa de facebook, șeful statului a menționat că această companie este dispusă să investească în proiecte de infrastructură în țara noastră, inclusiv în construcția unei șosele de centură a Chișinăului.

„Am salutat aflarea întreprinzătorilor chinezi în Moldova, subliniind interesul major al conducerii țării pentru transformarea Moldovei, începînd cu luna martie, într-un adevărat șantier de construcție unde vor fi construite drumuri și modernizată infrastructura”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că despre negocierile privind construcția unei șosele de centură a Chișinăului cu compania chineză China Hyway Group a anunțat, anterior, fostul secretar de stat al Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu. În luna martie, Iurcu a menționat că negocierile sunt pe cale să ajungă la final și că se planifică construcția a 300 de kilometri de șosea în jurul capitalei, precum și o magistrală care să unească raioanele de nord ale Moldovei cu Ucraina.

De asemenea, ministrul a anunțat că lucrările vor costa aproximativ 400 de milioane de dolari. Acesta a mai precizat că inițiativa va putea fi realizată în două moduri: fie finanțată integral de către China, fie împărţită între China – 85% și Moldova – 15%.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: