Soția lui Medvedciuk susține că soțul său ar fi bătut de Serviciul ucrainean de Securitate
Full Article 2 minutes read

Soția lui Medvedciuk susține că soțul său ar fi bătut de Serviciul ucrainean de Securitate

Oxana Marcenko, soția deputatului ucrainean Victor Medvedciuk, cunoscut drept cumătrul președintelui rus Vladimir Putin, susține că asupra acestuia s-ar acționa prin „metode fizice”.  Pe 15 aprilie, aceasta a susținut o conferință de presă la Moscova. Ea s-a plâns că președintele Ucrainei Vladimir Zelenski nu i-a răspuns la solicitarea de a-i elibera partenerul de viață.

Marcenko a precizat că nu știe unde se află în prezent soțul său.

„Au publicat două fotografii ale soțului meu. În una dintre ele nu sunt urme de leziuni, în a doua sunt vânătăi. Asta înseamnă că fotografiile au fost făcute înainte și după audieri. De aceea, am motive să cred că Serviciile speciale fac uz de torturi fizice”, a mai spus aceasta.

Oxana Marcenko a mai spus că a fost amenințată. Ea nu a precizat cine ar sta în spatele mesajelor.

***

Pe 12 aprilie, Kievul a anunțat că Medvedciuk a fost reținut. În martie, partidul acestuia a fost unul dintre cele pe care Zelenski le-a suspendat din cauza legăturilor sale cu Rusia.

Anterior, Medvedciuk a fost acuzat de trădare de patrie, iar autoritățile ucrainene l-au pus în arest la domiciliu. El a scăpat la trei zile după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Zelenski a propus Moscovei să îl preia pe Medvedciuk în schimbul ostaticilor din rândul armatei ucrainene.

Oligarhul Viktor Medvedciuk este liderul Platformei de opoziție Pentru Viață, cel mai mare partid de opoziție din Ucraina.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: