Spaţiul aerian al Republicii Moldova va fi parţial închis în perioada 1-2 iunie
Full Article 2 minutes read

Spaţiul aerian al Republicii Moldova va fi parţial închis în perioada 1-2 iunie

Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că spaţiul aerian al Moldovei va fi parţial închis în perioada 1-2 iunie. Potrivit reprezentanților Autorității, măsura va fi luată în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice pe 1 iunie 2023, când Republica Moldova va găzdui 47 de șefi de state și de guverne la summitul Comunităţii Politice Europene.

Astfel, Comisia Interdepartamentală pentru Managementul Spațiului Aerian a decis limitarea utilizarii spațiului aerian național.

Spațiul aerian al țării noastre urmează a fi închis parțial din data de 1 iunie, ora 07:00, până pe 2 iunie, ora 07:00.

„Autoritățile naționale implicate în procesul de organizare a summitului, evaluează în mod constant utilizarea spațiului aerian în contextul organizării summitului și vor asigura informarea populației în timp util”, se arată într-o declarația a Autorității.

Pentru NM, reprezentanții Autorității au declarat că spațiul aerian al Moldovei, în perioada 1-2 iunie, va fi deschis pentru delegații și echipa SMURD.

***

Menționăm că pe 1 iunie, la Chișinău, va avea loc cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene. O invitație oficială în acest sens a fost semnată de președinta Maia Sandu și președintele Consiliului European Charles Michel și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: