Speakerul Igor Grosu dă asigurări: Salariile și pensiile în Moldova vor crește, în curând. „Sunt bani foarte mari”
Full Article 2 minutes read

Speakerul Igor Grosu dă asigurări: Salariile și pensiile în Moldova vor crește, în curând. „Sunt bani foarte mari”

Salariile și pensiile vor crește, în curând, în Republica Moldova. Asigurarea vine din partea președintelui Parlamentului, Igor Grosu. Potrivit speakerului, majorările salariale vor viza, întâi de toate, bugetarii și instituțiile cheie din țară.   

„În foarte scurt timp guvernul va ieși cu un anunț pentru cetățeni și la capitolul salarii, și la capitolul pensii. Înțelegem că trebuie să acoperim cel puțin o parte din puterea de cumpărare pe care au pierdut-o cetățenii”, a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova.

Potrivit lui Grosu, Guvernul estimează, în acest moment, care sunt costurile pentru o potențială majorare a salariilor și a pensiilor. „Sunt bani foarte mari”, a declarat Grosu. Speakerul declară că statul va interveni mai mult în cazul instituțiilor-cheie, în care situația este mai „critică”. „Vom interveni pentru bugetari și neapărat în raport cu pensionarii”, a conchis speakerul Igor Grosu.

De menționat că, rata medie a inflației a ajuns în Republica Moldova la aproape 32%. Potrivit Biroului Național de Statistică, prețurile medii de consum în ultimele 12 luni au crescut cu 31,83%, inclusiv la produse alimentare cu 34,30%, mărfuri nealimentare cu 23,44% și servicii prestate populației cu – 40,70 la sută.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: