„Sper să-i bată peste mâni și pe Dodoniști și pe Democrați”. Reacții la victoria lui Stoianoglo
Full Article 3 minutes read

„Sper să-i bată peste mâni și pe Dodoniști și pe Democrați”. Reacții la victoria lui Stoianoglo

Decizia luată joi, 28 noiembrie, de Consiliul Superior al Procurorilor de a-l desemna pe Alexandru Stoianoglo candidat la funcția de procuror general al Republicii Moldova a provocat comentarii aprinse pe rețelele de socializare. În timp ce unii l-au felicitat, alți politicieni și activiști civici au criticat decizia CSP. 

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a declarat că se aștepta la un astfel de rezultat. „Avem un procuror general despre care suspectam încă o lună în urmă că este vrut de președinte. Nu vreau să cred în coincidențe din astea”.

Avem un Procuror general despre care suspectam încă o lună în urmă că este vrut de președinte. Nu vreau să cred în…

Geplaatst door Dumitru Alaiba op Donderdag 28 november 2019

Iar Sergiu Litvinenco, deputat al blocului ACUM, a afirmat că Stoianogo ar fi fost unul dintre favoriții lui Dodon și nu exclude că acest rezultat ar fi o înțelegere dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat. De asemenea, acesta este de părere că „un procuror care a lucrat în cadrul acestui sistem nu cred că poate să asigure independența procurorilor”

Despre Alexandru Stoianoglo ca procuror general ”la cald”:1) Dacă o să vedeți ce puncte a oferit reprezentantul PSRM,…

Geplaatst door Sergiu Litvinenco op Donderdag 28 november 2019

Analistul politic Dionis Cenușă a remarcat că Partidul Socialiștilor „reciclează multe cadre propuse de Partidul Democrat”. Mai mult, potrivit acestuia, „selectarea lui Alexandr Stoianoglo nu este o noutate mare, din varii motive, dar principalul că este o persoana venită din sistem, verificată și validată de cel puțin două guvernări – PCRM și Alianțele pentru Integrare Europeană, din care a facut parte și ex-premierul Maia Sandu”.

Partidul Democrat a produs multe cadre, pe care Socialistii le “recicleaza” si valorifica cu dibacie. Selectarea lui…

Geplaatst door Dionis Cenusa op Donderdag 28 november 2019

Eugeniu Sinchevici, vicepreședintele organizației de tineret PAS, a scris că a auzit „lucruri bune” despre Stoianogolo și că deși acesta ar fi „loial” lui Dodon, speră că își va îndeplini cu succes misiunea.

„Eu cred că Stoianoglo ar fi mult mai loial lui Dodon, decât Soltan și ar fi agreat de Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor. Sper, însă, că toate lucrurile bune pe care le-am auzit despre domnul Stoianoglo, să se adeverească, și el pe neașteptate, să-i bată peste mâni și pe Dodoniști și pe Democrați”, a precizat acesta.

Din păcate am avut dreptate. 😞 nu știu sa fie iprivizibili dictatorasii.

Geplaatst door Sinchevici Eugeniu op Donderdag 28 november 2019

Iar contracandidatului lui Stoianoglo la funcția de procuror general, Vladislav Gribincea, i-a urat succes și l-a îndemnat să nu dezamăgească.

Felicitări și succese mari dlui Alexandr Stoianoglo! Vine Iarna! Știu că va fi greu. Nu dezamăgiti!

Geplaatst door Vladislav Gribincea op Donderdag 28 november 2019

Amintim că Alexandru Stoianoglo a fost desemnat joi, 28 noiembrie, de Consiliul Superior al Procurorilor, candidat la funcția de procuror general al Republicii Moldova. Potrivit legii, candidatura sa urmează să fie aprobată de președinte Republicii Moldova. Șeful statului poate refuza o singură dată candidatura înaintată de Consiliul Superior al Procurorilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: