Spînu cere urgentarea lucrările de la Centrala Electrică nr.2: „Cetățenii trebuie să fie asigurați neîntrerupt cu energie termică şi electrică”
Full Article 50 second read

Spînu cere urgentarea lucrările de la Centrala Electrică nr.2: „Cetățenii trebuie să fie asigurați neîntrerupt cu energie termică şi electrică”

Vicepremierul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, îi cere Termoelectrica să urgenteze lucrările de la Centrala Electrică cu Termoficare nr. 2 (CET-2). Potrivit oficialului, procentul de execuție a lucrărilor de la centrală au fost efectuate în proporție de 50 la sută.

„Am trecut și pe la Termoelectrica S.A., ca să văd cum decurg pregătirile pentru sezonul rece al anului. La moment, procentul de execuție a lucrărilor la Centrala Electrică cu Termoficare nr. 2, sursa nr.1 este de 50%”, anunță Andrei Spînu.

Potrivit vicepremierului, CET-2 ar urma să beneficieze de reparația capitală a turbinei ПТ-80/100-130/13 nr.3  și reparație capitală a generatorului TВФ-120-2УЗ Nr.3. Totodată, ar urma să fie efectuat un control al metalului și să fie prelungită resursa de exploatare a turbinei.

„Am rugat urgentarea lucrărilor. Cetățenii noștri trebuie să fie asigurați neîntrerupt cu energie termică şi electrică”, a conchis vicepremierul Andrei Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: