Spînu cere urgentarea lucrările de la Centrala Electrică nr.2: „Cetățenii trebuie să fie asigurați neîntrerupt cu energie termică şi electrică”
Full Article 50 second read

Spînu cere urgentarea lucrările de la Centrala Electrică nr.2: „Cetățenii trebuie să fie asigurați neîntrerupt cu energie termică şi electrică”

Vicepremierul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, îi cere Termoelectrica să urgenteze lucrările de la Centrala Electrică cu Termoficare nr. 2 (CET-2). Potrivit oficialului, procentul de execuție a lucrărilor de la centrală au fost efectuate în proporție de 50 la sută.

„Am trecut și pe la Termoelectrica S.A., ca să văd cum decurg pregătirile pentru sezonul rece al anului. La moment, procentul de execuție a lucrărilor la Centrala Electrică cu Termoficare nr. 2, sursa nr.1 este de 50%”, anunță Andrei Spînu.

Potrivit vicepremierului, CET-2 ar urma să beneficieze de reparația capitală a turbinei ПТ-80/100-130/13 nr.3  și reparație capitală a generatorului TВФ-120-2УЗ Nr.3. Totodată, ar urma să fie efectuat un control al metalului și să fie prelungită resursa de exploatare a turbinei.

„Am rugat urgentarea lucrărilor. Cetățenii noștri trebuie să fie asigurați neîntrerupt cu energie termică şi electrică”, a conchis vicepremierul Andrei Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: