Spînu confirmă că întreruperile de lumină din Moldova au legătură cu bombardamentele Rusiei
Full Article 1 minutes read

Spînu confirmă că întreruperile de lumină din Moldova au legătură cu bombardamentele Rusiei

Vicepremierul Andrei Spînu a confirmat că problemele cu furnizarea energiei electrice în mai multe regiuni din Republica Moldova au legătură cu atacul masiv lansat de Rusia în după amiaza de 15 noiembrie.

„Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara.  

Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”.

În mai multe regiuni ale Republicii Moldova s-au produs întreruperi de energie electrică. Din primele informații, au fost afectate gospodării din Chișinău, Bălți, Drochia, Ungheni, Fălești și stânga Nistrului. Incidentul s-a produs la scurt timp după atacul masiv cu rachete asupra sistemului energetic al Ucrainei, fiind afectate regiunile Kiev, Jitomir, Ternopol, Lvov, Odesa, Harkov, Rovenki, Volînsk, Dnepropetrovsk.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: