Spînu l-a acționat în judecată pe Ceban și cere drept despăgubiri „1 leu și măturarea Primăriei timp de un an”
Full Article 2 minutes read

Spînu l-a acționat în judecată pe Ceban și cere drept despăgubiri „1 leu și măturarea Primăriei timp de un an”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță că i-a trimis primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, o cerere prealabilă de chemare în judecată, prin care îi cere să dezmintă minciunile și informațiile denigratoare despre el. Informațiile au fost făcute publice de către vicepremier pe rețelele de socializare. 

Andrei Spînu îi cere edilului să dezmintă în termen de 5 zile declarațiile pe care le-a făcut la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Astăzi i-am trimis primarului Ion Ceban cererea prealabilă de chemare în judecată, prin care îi cer să dezmintă minciunile și informațiile denigratoare despre mine spuse la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Scopul invențiilor sale este doar de a dezbina societatea și de a slăbi încrederea cetățenilor în guvernare. Minciunile sale servesc intereselor străine țării noastre”, a scris vicepremierul.

Totodată, ministrul a solicitat și despăgubiri în acest sens.

„Dezmințirea publică, în termen de 5 zile de la data examinării cererii prealabile, a informațiilor răspândite la data de 02.11.2022 la talk-showul „Secretele Puterii” de la Jurnal TV de la ora 20:00, moderată de Alex Cozer, și a informațiilor răspândite la data de 03.11.2022 pe pagina sa oficială de facebook, care mă vizează.

Achitarea și compensarea, în calitate de prejudiciu moral, a sumei de 1 leu și măturarea, în interes public, a Primăriei mun. Chișinău timp de un an, începând cu data de 28.11.2022”, a adăugat Spînu.

Deocamdată, primarul Ion Ceban nu a venit cu o reacție la acest subiect.

Amintim că pe 28 octombrie Ion Ceban a anunțat că va depune o cerere prealabilă de chemare în judecată a premierului Natalia Gavriliță, dar și a Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. Edilul susține că prim-ministra a lansat o informație falsă despre faptul că el ar fi în lista persoanelor supuse sancțiunilor de către SUA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: