Sportivi din Muntenegru nu au fost lăsați să intre în Moldova. Explicația Poliției de Frontieră
Full Article 3 minutes read

Sportivi din Muntenegru nu au fost lăsați să intre în Moldova. Explicația Poliției de Frontieră

Mai mulți sportivi din Muntenegru, care urmau să ajungă la o competiție internațională în Republica Moldova, au primit refuz de intrare în țară pe Aeroportul Internațional Chișinău. Clubul sportiv din Budva a scris despre disconfortul creat pe rețelele de socializare. Contactată de NM pentru un comentariu, comisarul Raisa Novițchi, reprezentanta Poliției de Frontieră, a precizat că persoanele respective „nu întruneau condițiile” necesare pentru a obține accesul. 

„În călătoria de astăzi, echipa noastră s-a confruntat cu o situație neașteptată și neplăcută. Și anume, pe Aeroportul Chișinău, polițiștii de frontieră nu au permis echipei noastre să intre în Moldova, fără o explicație anume. După câteva ore de așteptare, au luat documentele și le-au spus să se întoarcă cu primul avion, care zboară mâine la 9:20 spre Istanbul și abia seara la 19:40 din Istanbul la Podgoriţa”, a scris clubul de box „Балканський оглядач”.

Astfel, sportivii vor rata participarea la turneul internațional „Pavel LUSCESCHII”, care se va desfărușa în Moldova între 15 și 17 februarie.

Poliția de Frontieră  a precizat pentru NM că în ultimele 24 de ore mai mulți cetățeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

„Amintim că după data 24 februarie, odată cu instituirea situației de urgentă legată de război în imediata apropiere de frontiera de stat a Republicii Moldova, la intrarea în țară toți cetățenii străini trec un control special, în contextul excluderii unor riscuri de securitate”, a declarat Raisa Novițchi.

Amintim că o situație similară s-a produs pe 14 februarie. Mai multe persoane din Serbia, care intenționau să ajungă în Republica Moldova pentru meciul Sheriff-Partizan, planificat pentru 16 februarie la stadionul Zimbru din Chișinău, au primit refuz de intrare în țară.

S-a întâmplat după ce președinta Republicii Moldova Maia Sandu a vorbit în cadrul unui briefing despre planificarea unor acțiuni care presupun organizarea mai multor activități subversive. Șefa statului a mai spus că „planul pentru perioada următoare presupune diversiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici”.

Materialele conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegru. Vă asigur că instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări”, a precizat șefa statului.

Ministrul sârb al Afacerilor Externe Ivica Dačić a cerut explicații din partea Chișinăului cu privire la cetățenii sârbi implicați în astfel de planuri. Ulterior, și premierul Muntenegrului Dritan Abazovic, a negat că cetățenii din ţara sa ar avea vreo legătură cu o presupusă implicare în acţiuni subversive în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: