Sputnik V s-a terminat, dar au rămas Pfizer și AstraZeneca. Cum se desfășoară campania de vaccinare în Transnistria?
Full Article 2 minutes read

Sputnik V s-a terminat, dar au rămas Pfizer și AstraZeneca. Cum se desfășoară campania de vaccinare în Transnistria?

Peste 35,6 mii de persoane s-au vaccinat până acum împotriva coronavirusului în regiunea transnistreană. Informația a fost publicată pe 2 iunie de către autoritățile de facto din stânga Nistrului. Din numărul total, 33,9 mii de persoane au fost vaccinate deocamdată doar cu prima doză de ser. Astfel, potrivit estimărilor, a fost imunizată circa 7,5% din populația regiunii.

Potrivit informațiilor oficiale, cele mai multe persoane vaccinate au optat pentru serul rusesc Sputnik V – peste 29,3 mii. Alte 4,1 mii s-au vaccinat cu AstraZeneca și doar 528 cu Pfizer. Alte vaccinuri anti-Covid, deocamdată, în Transnistria nu sunt, însă în următoarele două săptămâni, ar urma să ajungă un lot de 15 mii de doze de vaccin Sinopharm.

Deocamdată, în Transnistria sunt vaccinați lucrătorii medicali, persoanele vârstnice și cele care suferă de boli cronice, precum și reprezentanții organelor de forță. Procesul de imunizare cu preparatul Sputnik V a fost suspendat, însă sunt disponibile serurile AstraZeneca și Pfizer.

De la începutul pandemiei, în stânga Nistrului au fost confirmate oficial peste 49,2 mii de infectări cu coronavirus. 1196 de persoane au decedat.

***

Anterior, autoritățile de la Chișinău au precizat că 10% din fiecare lot de vaccinuri care va ajunge în Republica Moldova va fi transportat în stânga Nistrului. În Transnistria, campania de imunizare a început pe 29 martie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: