Starea de urgență – da sau ba? Curtea Constituțională a început examinarea sesizării deputaților (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Starea de urgență – da sau ba? Curtea Constituțională a început examinarea sesizării deputaților (LIVE)

Curtea Constituțională examinează pe 28 aprilie sesizarea cu privire la constituționalitatea actelor normative care țin de declararea stării de urgență. Dacă decizia parlamentului va fi anulată, în Republica Moldova vor putea fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Ședința a început la ora 13:00.

Între timp, în fața clădirii s-au adunat câteva sute de persoane, susținători și membri ai formațiunilor PAS, Partidul Nostru și Democrația Acasă. Aceștia au venit cu o oră mai devreme și au ținut discursuri.

Pe 31 martie, deputații au votat pentru introducerea stării de urgență până la data de 30 mai 2021. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu votul a 52 de deputați. Prmeierul interimar Aureliu Ciocoi nu a prezentat, însă, în plenul parlamentului și un plan cu privire la lista de restricții care urmează să fie impuse.

Lista cu măsurile impuse în contextul stării de urgență a fost publicată abia pe 2 aprilie. Pe 8 aprilie, mai multe prevederi au fost revizuite.

Pe 9 aprilie, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a depus o sesizare la Curtea Constituțională, cu privire la declararea neconstituționalității actelor normative.

Precizăm că, pe durata stării de urgență, în Republica Moldova nu pot fi organizate alegeri de niciun fel.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: