Start evaluării integrității candidaților la funcția de membru în CSM, CSP și în colegii. Comisia și-a început activitatea
Full Article 2 minutes read

Start evaluării integrității candidaților la funcția de membru în CSM, CSP și în colegii. Comisia și-a început activitatea

Comisia de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în CSM, CSP și în colegii și-a început activitatea. Potrivit ministerului Justiției, prima ședință a avut loc pe 12 aprilie.

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a mulțumit celor șase membri ai Comisie.

„Cu toții avem așteptări mari de la acest exercițiu, dar mai ales cetățenii care își doresc schimbări semnificative în justiție. Este prima reformă sistemică, care va începe de la curățarea organelor de autoadministrare – CSM și CSP, și va urma cu evaluarea tuturor judecătorilor și procurorilor. Scopul nostru final este ca, în următorii trei ani și jumătate, să avem un altfel de sistem al justiției: integru, corect și cu oameni onești”, a spus Sergiu Litvinenco.

Din componența Comisiei de evaluare fac parte trei experți naționali și trei experți internaționali: Nadejda Hriptievschi, Tatiana Răducanu, Vitalie Miron, Victoria Henley (SUA), Nona Tsotoria (Georgia) și Herman Von Hebel (Olanda).

Conform legii, la prima ședință, Comisia de evaluare își alege președintele și soluționează alte aspecte necesare pentru asigurarea funcționalității sale. Urmează ca membrii Comisiei să demareze procesul de elaborare și aprobare a regulamentului propriu de organizare și funcționare, precum și regulamentul secretariatului care va asista Comisia.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: