Statele Unite au aprobat transferul în Ucraina a mai multor lansatoare de rachete cu rază lungă de acțiune
Full Article 1 minutes read

Statele Unite au aprobat transferul în Ucraina a mai multor lansatoare de rachete cu rază lungă de acțiune

Administrația președintelui american Joe Biden a aprobat trimiterea în Ucraina a lansatoarelor de rachete multiple cu rază lungă de acțiune, care ar putea ajuta în mod semnificativ Ucraina să-și apere teritoriul din Donbas. Despre acest lucru a scris de The New York Times cu referire la oficialii americani, citat de European Truth.

Este posibil ca transferul de arme să fie anunțat săptămâna viitoare, a declarat oficialul fiindu-i păstrat anonimatul.

Armamentul va include sisteme mobile de rachete, care pot trage mult mai departe decât lansatoarele folosite în prezent de Ucraina.

Deși oficialii nu au oferit detalii despre tipurile de rachete pe care le vor furniza Statele Unite, Pentagonul folosește cel mai adesea M31 GMLRS (Gueded Multiple Launch Rocket System). Este o armă de înaltă precizie ghidată de satelit, care poartă aproximativ aceeași cantitate de explozibili ca o bombă de 500 de lire.

Statele Unite intenționează, de asemenea, să includă lansatoare de rachete multiple HIMARS pe șasiul camioanelor cu roți în următorul pachet de arme pentru Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a refuzat vineri să confirme că decizia de a furniza lansatoarele a fost luată.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: