„Statul nu este potent să asigure cu polițist fiecare persoană”. Ministerul Sănătății îndeamnă cetățenii să respecte normele de sănătate publică
Full Article 2 minutes read

„Statul nu este potent să asigure cu polițist fiecare persoană”. Ministerul Sănătății îndeamnă cetățenii să respecte normele de sănătate publică

Autoritățile nu sunt capabile să asigure cu polițist fiecare persoană, pentru ca aceasta să respecte măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19. Despre acest lucru a anunțat Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 3 iulie.

„Dacă noi vom miza pe faptul că fiecare pas al nostru trebuie să fie controlat de autorități, atunci nu mai ieșim din COVID niciodată. Statul nu este potent să asigure cu polițist fiecare persoană, indiferent de unde nu s-ar afla: market, mall, transport public sau alte locuri publice care presupun aglomerări de persoane. Mizăm pe bunul simț și pe responsabilitatea fiecărui cetățean din această țară să pătrundă de complexitatea problemei, de faptul că cu COVID nu trebuie de glumit și că COVID îi selectează pe cei care nu respectă regulile”, a declarat Nicolae Furtună.

„Trebuie să înțelegeți că efectivul Ministerului de Interne, de exemplu, este cel care este, limitat ca potențial numeric și uman. Nu trebuie să mizăm că dacă este carabinier la stație nu mă urc în troleibuz. Dacă nu este, mă urc și eu la suta ceea de oameni care deja s-au îmbulzit la altă stație unde nu era carabinier. Aceasta este o abordare total falsă. Pe această cale, îndemnăm oamenii să respecte recomandările autorităților competente”, a mai spus Furtună.

Menționăm că până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 17 445 de cazuri de COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: