Stoianoglo confirmă: Bețișor și Băieșu, dar și alți procurori sunt vizați în dosare penale
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo confirmă: Bețișor și Băieșu, dar și alți procurori sunt vizați în dosare penale

Procuratura Generală a inițiat dosare penale împotriva mai multor procurori. Informația a fost confirmată de procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, după ședința de astăzi, 23 ianuarie, a Consiliului Superior al Procurorilor. Deși inițial Stoianoglo nu a precizat despre cine anume este vorba, la întrebarea jurnaliștilor dacă ar fi vorba despre Adriana Bețișor și Andrei Băieșu, acesta a răspuns: „și alții tot”. 

Șeful Procuraturii Generale a menționat că dosarele în care sunt vizați „mai mulți procurori” nu sunt legate numai de „investigația furtului miliardului, dar și de alte acțiuni ale Procuraturii Anticorupție”. Mai multe detalii ar urma să fie anunțate în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc săptămâna viitoare.

Totodată, Stoianoglo a precizat că, săptămâna viitoare, pe numele fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Dorin Compan, va fi inițiată o anchetă disciplinară.

Amintim că, în data de 22 ianuarie, avocatul lui Veaceslav Platon, Ion Crețu, a declarat, în timpul emisiunii Politica de la TV8, că Adriana Bețișor și Andrei Băieșu, doi dintre procurorii care au investigat materialele legate de frauda bancară, sunt vizaţi într-un dosar penal. Stoianoglo nu a confirmat informația, dar nici nu a negat-o.

Contactată de NM, Adriana Bețișor a spus că nu va comenta declarațiile unui avocat care „urmărește propriile interese”. De asemenea, ea a adăugat că nu este la curent cu niciun dosar penal în care ar figura.

Până la ora publicării articolului, NM nu a reușit să îl contacteze pe Andrei Băieșu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: