Stoianoglo mai stă încă 60 de zile sub control judiciar, dar majoritatea restricțiilor i-au fost anulate
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo mai stă încă 60 de zile sub control judiciar, dar majoritatea restricțiilor i-au fost anulate

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo se va afla încă 60 de zile sub control judiciar, iar în același timp, o parte din restricții i-au fost anulate, a spus avocatul său. Drept urmare, Stoianoglo trebuie doar să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanța de judecată ori de câte ori este citat și să nu săvârșească acțiuni de natură să împiedice aflarea adevărului în procesul penal. Magistrații Curții de Apel au luat această decizie pe 25 august.

Până astăzi, Stoianoglo avea următoarele restricții:

– să comunice organului de urmărire penală sau, după caz, instanței de judecată orice schimbare de domiciliu;

– să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanța de judecată ori de câte ori este citat;

– să nu intre în legătură cu participanții la proces, cu alte persoane care au legătură directă sau indirectă cu cauza penală vizată;

– să nu săvârșească acțiuni de natură să împiedice aflarea adevărului în procesul penal;

– să predea pașaportul procurorului de caz.

Reamintim că, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana din 11 august 2022 a fost prelungită măsura preventivă aplicată în privința, pe un termen de 30 zile. Prin urmare, acest fapt a constituit temei de contestare cu recurs a deciziei primei instanțe de către procurorul de caz, susține Procuratura Anticorupție.

Stoianoglo este cercetat penal pe cinci capete de acuzare – abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Pe 9 decembrie 2022, Stoianoglo a fost eliberat din arest la domicilu și plasat sub control judiciar. De atunci, această măsură preventivă este prelungită.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: